maak je eigen chocolade ei

Datum: 08-11-2018 10:34:44

hoe maak je een chocolade ei?

wat heb je daarvoor nodig?

- 400 gram chocolade

- peppies ei 14 cm 

- koelkast

je kan gewoon repen chocolade nemen uit de supermarkt www.ah.nl / www.jumbo.com 

om te beginnen hak je de chocolade in stukjes. smelt ze daarna.

ik heb verschillende tips voor het smelten van chocolade: 

1 wat is au bain-marie? dat is een klassieke manier van chocolade smelten, namelijk met een kom boven een grote kookpan. het     beste is om de kom niet in aanraking met het water te laten komen. 

2 de mindere klassieke vorm is: in een koekenpan doe je een laagje water, en daarin zet je een kom die goed heet mag worden. daarin doe je de chocolade. vuur aan, wachten totdat het water zachtjes kookt, het vuur uit, en dan blijver roeren in de chocolade totdat deze gesmolten is. 

3 chocolade smelten in de magnetron kan ook, je moet er alleen echt bij blijven om te zorgen dat de chocolade niet verbrandt. het beste kun je de magnetronbestendige kom met stukjes chocolade op medium hoogte in de magnetron zetten, elke keer maar voor 20 tot 30 seconden. dan even checken, doorroeren en weer verder, totdat de chocolade mooi gesmolten is. 

4 als je geen fornuis hebt, maar wel een waterkoker, kun je het ook zo doen: neem 2 glazen maatbekers en vul de ene met de chocolade, en de andere met kokend water. zet de ene in de andere en blijf roeren. als je heel veel chocolade hebt, moet je het water wellicht een tweede keer opwarmen. 

als de chocolade gesmolten is giet je de chocolade in de eivorm, sluit het ei en verdeel de chocolade door de vorm. zet het daarna gedurende 2 uur in de koelkast. elke 5 minuten draai je het ei om en tik je er een beetje op. 

En klaar is je lekkere chocolade ei.

het ei kan besteld worden: www.peppies-hobby.nl 

Deel

Voeg een reactie toe

 (with http://)

PayPal